fredag 28. februar 2014

Muffinshemmeligheten

Jeg har fått spørsmål om å legge ut oppskrift på muffinsene jeg lagde til jentekvelden vi hadde for et par uker siden. Og det kan jeg ikke gjøre. Når jeg lager muffins jukser jeg nemlig nesten hver gang. Ettersom mannen har eggeallergi, prøver jeg å ta hensyn til dette så ofte jeg kan. Men det er dessverre enkelte kaker som er vanskelige å få til uten egg. Jeg har derfor funnet ut at muffinsmiks er genialt. De er eggfrie, luftige og gode. Noen ganger putter jeg oppi hakket sjokolade eller bær for å forandre litt på smak.


Glasuren lagde jeg fra bunnen av, så oppskriften på den kan jeg gjerne dele. 

Glasur - holder til 12 cupcakes
100 g romteperert smør
2 dl melis
100 g mørk kokesjokolade
2 dråper vaniljeessens

Start med å ta ut smøret kvelden før og la det ligge på benken over natta. 
Rør smøret helt mykt med en slikkepott, før du tilsetter melisen. Rør melis godt inn med smøret. Smelt deretter sjokoladen i vannbad og rør den smeltede sjokoladen inn i smørblandingen. Tilsett vaniljeessensen. 



Vinterferien avsluttes på vestlandet med den herlige familien min - vi skrives derfra!
God helg!
 
 - Gina

torsdag 27. februar 2014

Lilledoen

Da vi bygde bestemte vi oss for å ha alle soverom i andre etasje, og dermed har vi også begge badene oppe. Vi tenkte allikevel det kunne vært greit å ha en do nede ettersom det som oftest er her vi er. Vi gjorde vaskerommet litt mindre og fikk innredet et lite rom hvor det akkurat er plass til en do og en vask. 


Vasken og servantskapet er kjøpt på IKEA. Jeg har bare nyttet ut Hemnes' standardknotter med noen hjorteknotter- da ble det straks litt mer personlig. 


Vi kjører samme stil som i resten av huset, så her er det beiset panel på alle veggene. Og med hvite baderomsmøbler og brune detaljer blir det nesten litt hyttestil. 

 
- Gina

onsdag 26. februar 2014

#Instamoments

I det siste har jeg følt at motivasjonen og inspirasjonen tatt ferie hos meg.  Mange av idèene og planene mine er også av litt større art, og jeg føler at mye av tiden og tankene mine går til planlegging av f.eks. uteområde, lofsstue, møbelsnekring, ferie og skolegang. Interiør- og husmessig er dette ting som det tar tid å bli ferdig med (først må det jo blir vår) og noen ting har vi også bestemt oss for å vente litt med.


I går kom vi hjem fra London og med meg i kofferten har jeg nye idèer og inspirasjon som jeg nesten ikke kan vente med å få satt i gang med. Kanskje blir det noen småprosjekter innimellom de store i løpet av uka. I mellomtiden deler jeg noen av mine siste knips fra Instagram. Det er så enkelt å kunne ta et bilde eller to med mobilen når man ikke har så mye annet på hjertet.


- Gina

fredag 21. februar 2014

Nyvasket hus

I dag var det ikke vikarbehov de to siste timene og jeg tok dermed tidlig vinterferie. Det var herlig å få et par ekstra timer i dagslys til å få unna husvasken. Jeg fikk til og med tid til å gjøre unna litt ekstra på kjøkkenet. Og med gullende rent kjøkken og fremdeles litt dagslys igjen, fikk jeg litt lyst til å dele noen glimt med dere.


Den herlige termokoppen og de morsomme matpakkeposene er på vei ut av skuffer og skap - noen ganger må man bare ha fremme ting som får en til å smile. 


Festlig kjøkkenklut fra TGR fikk også se dagens lys i dag. 



Vi rakk også å kose oss med lasagne og en enkel salat før mannen dro avgårde på konsert. 
Nå skal resten av kvelden bare nytes i sofakroken med en film på tv. 

 
 God helg, og god vinterferie til dere som har det!

- Gina

tirsdag 18. februar 2014

Marokkansk tekanne og lyslykt fra Spania

Da jeg var liten var jeg ofte hos besteforeldrene mine. Besteforeldrene mine er utrolig rause og de har alltid vært glad i å finne på ting sammen med meg og søskenbarna mine. Som små jenter flest likte jeg å leke både butikk og kafè og da jeg var på besøk fikk jeg ofte låne "kafèsettet" de hadde til pynt i stua. Det består av et brett med marokkansk tekanne og ei sukkerbitskål. Det er mange minner knyttet til dette, så jeg greide ikke å holde gledestårene tilbake da bestemor og bestefar hadde bestemt seg for å gi meg kafèsettet jeg hadde lekt så mye med som liten. Bestefar hadde til og med fått inngravert en liten hilsen til meg på brettet. 


Min kjære bestefar er også involvert i historien om telyslykta på spisebordet.
I høst var vi nemlig på familietur i Spania og jeg falt pladask for denne lykta da vi var på hotellets spa. Jeg lette og lette for å finne noe lignende, uten hell. Og for å gjøre en lang (og ganske pinlig) historie kort, greide utrolig nok bestefar å ordne det slik at spalykta fikk være med meg hjem i kofferten. Jeg syns den passer så fint inn hos oss, også er det jo litt ekstra morsomt da det faktisk er en historie bak hvordan den havnet på kjøkkenbordet vårt.


 
Nå begynner jeg å få skikkelig reisefeber. Jeg kan har ikke ord på hvor mye jeg gleder meg til å ta med meg mannen til London i ferien. Det ryktes om at det begynner å bli vår der *lykke*

- Gina

søndag 16. februar 2014

Vårfølelse i februar

Forrige uke fikk vi se solen skinne igjennom skylaget ved et par anledninger. Vårfølelsen rakk så vidt å snike seg innpå meg, der jeg trasket over skoleplassen iført fargerike gummistøvler og med sola i ansiktet. Jeg kunne til og med høre snøen smelte, og rakk å lengte etter solbrillene. Nå har solen gjemt seg igjen og vi sitter igjen med bløt snø og regnvær - det spørs om våren lar vente på seg litt til allikevel. Det hjelper imidlertid at det er lengre og lysere dager, så inne begynner det så vidt å gå mot vår.


Trekassa er fylt med oppmuntrende farger og favoritter fra kjøkkenskapene. 




Om en uke trasker jeg rundt i Londons herlige gater - forhåpentligvis i dongrijakke og småsko. Denne jenta er nemlig mer enn klar for vår. Ettersom vi har så mye å ta tak i ute dette året håper vi på finvær og varme tidlig. Garasje, maling av hus og ordne uteområde er noe av det som står på "to do- lista" i vår/sommer.

 Ønsker dere en fin søndag og en riktig fin uke. 

- Gina

lørdag 15. februar 2014

Klart for kos

I kveld er det tid for venninnekos. Vi bestemte oss for at vi skulle ha en liten bursdagsmarkering, så nå det er gjort klart til ost, kjeks, vin og cupcakes.Og ikke minst skravling.



Stettfatet er noe så enkelt som en lystestake for kubbelys med en hvit tallerken oppå. Man tager det man haver for å få til det man vil!!



Men før det er tid for ost, vin og kjeks, er det dags for barnebursdag. *Hurramegrundt* 
Håper lørdagen deres blir fin!
- Gina 

tirsdag 11. februar 2014

Bordet med stor B

Jeg har lenge vært forelsket i det skjønne brettbordet på Kremmerhuset. Det har bare aldri blitt med meg hjem på grunn av plassmangel i leiligheten, pluss at jeg ikke greide å rettferdiggjøre å kjøpe et lite sidebord som vi strengt talt ikke har hatt behov for. Så da kan dere tenke dere at hjertet mitt gjorde et lite hopp da jeg oppdaget at bordet - du vet, bordet med stor "B" - var på 70 % avslag.


Jeg kunne ikke la sjansen gå i fra meg og plutselig ble det veldig enkelt å rettferdiggjøre kjøpet;

1. Det var jo tross alt på SALG. 
2. Jeg hadde mer enn god nok plass i bilen. 
3. Jeg hadde jo siklet på det i ganske lenge (ja, år faktisk).
4. Kan aldri mer skylde på plassmangel (i hvertfall ikke de første årene).
5. Jeg hadde tross alt ikke kjøpt bursdagsgave til seg selv enda. 



Foreløbig står det nede i stuen, men man vet jo aldri. Jeg er jo litt ubesluttsom så kanskje jeg lager en liten kaffe - eller testasjon oppe etterhvert. 

Nå er det på tide å krype under pleddet igjen. Jeg har nemlig en date med Harry Hole - jeg får passe på nå som mannen også er hjemme!

- Gina

søndag 9. februar 2014

Politi

Mens mannen har benket seg foran skjermen for å se på OL i dag, har jeg rigget meg til i lesekroken på kjøkkenet. Det er vel så fint å slenge seg i den andre sittegruppa på stua, men jeg blir så lett forstyrret av tven når jeg leser - spesielt hvis det snakkes norsk på tv. Det var også litt av tanken med å lage lesekrok på kjøkkenet.


Jeg fikk aldri begynt ordentlig på "Politi" etter jul - jeg fant vel aldri helt roen. I går fant jeg den roen som trengtes til å sette meg ned å begynne med boka, og jeg greier så vidt å legge den fra meg. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg hadde akkurat denne evnen. Da slipper jeg å havne i kinkige situasjoner som i går. Det er vel ikke til å stikke under en stol at jeg i går kveld overvurderte meg selv, og bestemte meg for å lese noen kapitler mens jeg var alene hjemme. Det skal jeg ikke gjøre igjen. Kort oppsummert ble jeg ble livredd for å gå til den andre siden av stua for å se på tv. Enden på visa ble at jeg måtte få mamma på tråden før jeg turte å sette beina på gulvet og tusle de åtte metrene bort til den andre sofaen (nevnte jeg at jeg fyller 25 i morgen, haha?). Nå blir det bare lesing mens mannen er hjemme - det er absolutt tryggest (og minst pinlig). 


Og med mannen synlig fra lesekroken var det trygt nok til å åpne boka igjen i dag. Jeg lagde meg ei lita kanne med te, spiste dessertrester fra i går og leste noen kapitler før jeg trengte en bitteliten bloggepause.

Jeg slenger med et mobilbilde på slutten for å understreke den gode stemningen på kjøkkenet i dag. 

Nå skal jeg i gang med middagen før jeg starter med dagens andre leseøkt. Det ble et litt personlig innlegg fra meg i dag - det er viktig med selvironi. Håper søndagen deres har vært fin!

- Gina

fredag 7. februar 2014

Lesekrok på kjøkkenet

Denne uka ble endelig lesekroken på kjøkkenet ferdig. Jeg har ønsket meg det helt siden jeg lagde meg et lite bloggested ved kjøkkenbordet. I helgene er jeg nemlig mest på kjøkkenet. Jeg syns det er så koselig å sette meg ned med fyr på peisen, bakst i ovnen og en stor kopp med te. Jeg savnet noe mykt som jeg kunne krype opp i med en god bok - og leselys selvsagt.


Perleblomstene jeg kjøpte forrige helg har begynt å blomstre - de er så fine. 


Vi endte opp med å kjøpe en puff som hører til Karlstadsofaen vi har i stua. Den er akkurat passe stor og hvis vi finner ut at vi vil ommøblere igjen så passer den jo inn på stua også. 


Nå skal det blir herlig med helg. Jeg har ingen planer utenom å planlegge litt bursdag, så jeg håper det blir mange timer i kroken på kjøkkenet. Har dere noen spennende planer?

- Gina

onsdag 5. februar 2014

Brownie med ostekrem

Både mannen og jeg elsker ostekake og brownies, så en kombinasjon av de to måtte jo bare bli en suksess!
Jeg trikset litt med min faste brownieoppskrift og googlet litt på jakt etter oppskrift på ostekrem.
Resultat: Himmelsk. Og det er jo lov å kose seg litt ekstra når man har bursdag...?!


Brownie
170 g smør
310 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg
100 g hvetemel
50 g bakekakao
50 g smeltet kokesjokolade
1 ts bakepulver

1. Smelt smøret og putt deretter sjokoladen oppi - da smelter den også. 
2. Pisk egg og sukker til eggedosis og tilsett resten av ingrediensene. 
3. Stek kaken på 180 grader midt i ovnen i ca 20-25 minutter. 

Denne oppskriften holder til en halv langpanne (kakeform med lokk), du må doble oppskriften dersom du skal lage ei hel langpanne.

Å lage brownie uten egg er helt umulig, så mannen trosser allergi og velger eksem noen dager hvis det betyr at han kan kose seg med brownie innimellom.

 
 Jeg tok utgangspunkt i oppskriften på Trines matblogg da jeg lagde ostekremen. Den opprinnelige oppskriften finner du HER. Jeg lagde den noe annerledes;

400  Philadelphiaost
150 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
100 g sukker
1 vaniljestang hvor frøene skrapes ut.
2 gelatinplater
50 g hakket kokesjokolade

1.  Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter. Smelt deretter den hvite sjokoladen i et vannbad.
2. Bland Philadelphia sammen med sukker, og vaniljefrø. 
3. Visp inn fløte slik at det blir en tykk krem. 
4. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør dem ut med 2 ss varmt vann.
5. Bland gelatinen og den hvite sjokoladen inn i ostekremen. 
6. Tilsett hakket kokesjokolade.

Kremen fordeles på en avkjølt brownie (husk å snu brownien opp ned, slik at kremen fordeles på browniens underside). La kaken stå natten over.

Det har blitt en del mat og oppskrifter den siste tiden, men jeg lover at det kommer noen interiørinnlegg snart - jeg har noen bilder på lur. Ellers tar jeg veldig gjerne i mot innspill fra dere. Er det noe dere savner eller noe dere lurer på? Spør i vei, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan.

- Gina 

tirsdag 4. februar 2014

#Instamoments

I dag har vi feiret bursdag her i huset, men bildene ligger fremdeles på minnebrikken i kameraet. 
Jeg har i stedet plukket ut et lite utvalg fra de siste bildene mine på Instagram. 


1. Inspirasjon på kjøkkenveggen. 2. Fargerik onsdag. 3. Ny focacciaoppskrift. 4. Ut på tur, den ene dagen solen viste seg. 5. Need my cup of tea in the morning. 6. God morgen fra sengekanten. 7. Kanelknutesøndag. 8. Sofakos. 9. En daglig reminder fra baderomsveggen.

Jeg prøvde meg på brownie med ostekrem i dag. Himmelsk for deg som er glad i både ostekake og brownie, sånn som meg (og mannen). 

- Gina

mandag 3. februar 2014

Tulipaner

I morgen har verdens beste mann bursdag, og da er det selvsagt at det skal gjøres litt ekstra stas på han. Tulipaner ble kjøpt inn i helga, og de har allerede begynt å blomstre så fint på kjøkkenbordet. 
Kakene er ferdige og står til kjøling i kjøleskapet, så nå kan bare dagen komme. 



Det er så herlig med blomster på bordet. 
Ønsker dere en riktig fin uke!

-Gina

søndag 2. februar 2014

Hjortegryte

I går inviterte vi svigers på middag.Vi koste oss med hjortegryte og vin i mange timer, og i dag fortsetter festen. Jeg lager nemlig sjelden for lite mat, så i dag blir det restemiddag - nam!


Dette var første gangen jeg prøvde meg på denne retten - heldigvis var mamma på tråden og loset meg igjennom steg for steg. Jeg har dessverre ingen oppskrift å gi dere, ettersom vi er store tilhengere av slumpemetoden. Men jeg vet iallfall hva jeg brukte, så hvis dere vil prøve er det bare å slumpe i vei. 

Jeg startet med å brune ferdigkuttet hjortekjøtt. Da kjøttet var brunt spedde jeg med litt vann og buljong og lot dette putre litt, mens jeg brunte gulerøtter, løk og sopp. Da grønnsakene var gyldne puttet jeg det i gryta sammen med kjøttet. Da spedde jeg med rømme, vann og matfløte til jeg fikk ønsket konsistens. Jeg smakte til med solbærsaft, salt og pepper. I går serverte vi gryta med hjemmelagde rundstykker (som også blir laget ved hjelp av slumpemetoden) og potetbåter med olivenolje, salt og pepper.



Enkel borddekking med favorittfargen, mint, selvfølgelig!


 Til jul var vi så heldige at vi fikk gryte og ildfaste former fra LeCreuset. Det kjekke med disse er jo at de er så lekre at man kan servere maten rett fra gryte. Dessuten var de gode og tilberede mat i - tommel opp!
Underlaget fikset jeg enkelt ved å samle fire glassunderlag.


Til dessert hadde vi terte med vaniljekrem og bringebær. Oppskriften fant jeg på Trines matblogg, og det var virkelig mums. Mannen har bursdag på tirsdag, og det er mer vaniljekrem igjen i kjøleskapet, så kanskje det blir en liten reprise allerede da. Den var nemlig veldig enkel å lage. Vil du prøve deg finner du oppskriften HER.

I morgen kommer endelig bestillingen min fra IKEA. Mamma kjøpte med litt småtteri for meg i går, så nå er det ikke lenge før lesekroken på kjøkkenet er helt ferdig. 
 Ønsker dere en riktig fin søndag!

- Gina