tirsdag 15. desember 2015

Lemon curd

I helga hadde vi det årlige juleverkstedet hos mamma. Da fylles huset med familie og venner, og vi lager marsipan og andre godsaker, mens vi spiser kryddermuffins og drikker gløgg. Mamma hadde virkelig slått på stortromma i år, og vi lagde masse godt som vi skal kose oss med før jul.
I år prøvde vi oss på lemon curd, noe som er utrolig godt på scones, men også en fin julegave til dem som har alt.



Jeg har prøvd å lage det for noen år tilbake, men jeg fikk ikke til konsistensen. Med denne oppskriften, ble resultatet perfekt!

Lemon curd

9 eggeplommer
210 g sukker
6 sitroner (klem ut saften)
270 g romtemperert smør


1. Skill ut eggeplommene og pisk dem lett sammen med sukker i en kjele.
2. Tilsett sitronsaften og varm opp på svak varme til bladningen tykner. Husk å røre hele tiden.
3. Sett kjelen til side og tilsett deretter smøret. Bland godt sammen.
4. Hell lemon curden i glass og avkjøl.

Denne oppskriften holdt til fire små glass (som på bildet).
Oppbevar lemon curden i kjøleskapet.


- Gina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar :)
Det setter jeg stor pris på.