lørdag 19. desember 2015

Salted soft caramels

Mannen e.l.s.k.e.r  karameller, og da han kom over en oppskrift på myke karameller på Facebook, var han kjapp med å sende oppskriften til meg. Forrige helg svingte vi oss dermed rundt og lagde en god porsjon karameller til jul.

Myke salte karameller

200 g smør
4 dl kremfløte
100 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
2 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
1 vaniljestang (frøene)
Flaksalt

1. Bland alle ingrediensene sammen i en kjele.
2. Kok opp under stadig omrøring og skru deretter ned varmen 
3. Fortsett å røre til blandingen måler 118 grader. 
4. Hell karamellene i små konfektformer. Strø over bittelitt salt på hver karamell.
5. Avkjøl. 

Tips: Ikke alle former er like gode å bruke. Formene vi hadde tilgjengelige var ikke egnet for denne type karameller, og ville dermed ikke løsne fra papiret da de var avkjølt. 
Da vi lagde karameller hos mamma, brukte vi former fra IKEA. Disse var perfeke for myke karameller. 


- Gina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar :)
Det setter jeg stor pris på.