fredag 28. august 2015

Sjokoladecupcake

Denne uken har det vært mange regnværsdager og venninnebesøk. Jeg syns det er ekstra koselig å bake når det regner og hyggelig å ha noe å sette frem da jeg får besøk.


Jeg fant en ny muffinsoppskrift i Leilas kokebok, "a piece of cake", og denne var utrolig god i tillegg til at muffinsene hevet seg uten å synke sammen. Jeg bruker som vanlig en grunnoppskrift, men tilpasser oppskriften underveis i prosessen og smaker til slik at den får den smaken jeg vil ha.


Til disse sjokoladecupcaksene med kaffesmak trenger du:

3 egg
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
50 g smør
1 dl rømme
5-6 ss kaffe
3 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
5 ss kakao
1 klype salt
To striper mørk kokesjokolade

1. Visp eggedosis av egg og sukker, mens du smelter smøret.
2. Smelt sjokoladen i smørblandingen.
3. Rør inn rømme, smørblanding og kaffe i eggedosisen.
4. Rør deretter inn mel, bakepulver, vaniljesukker, salt og kakao.
5. Smak til med kaffe og sjokolade for å få riktig smak.
6. Stek muffinsene midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter. 



God helg!

- Gina

mandag 24. august 2015

God mandag!

Bildelisten på stua fikk tidligere i sommer en liten makeover, og mens den ene delen er svart-hvitt inspirert, ble de andre delen noe mer feminin.





De siste ukene har det vært strålende sol her, men nå begynner jeg så smått å glede meg til høsten. 
Det er noe med å få tatt en ordentlig høstopprydding i heimen.

- Gina

lørdag 15. august 2015

Lørdagsfrokost

Når man endelig våkner opp til at sola står høyt på himmelen og skinner, og gradestokken viser over 20 grader, syns jeg det er passende med en sen og lat lørdagsfrokost ute. Det ser ut til at sommeren endelig har meldt sin ankomst.

 
Jeg tok med meg croassanter, egg, kaffe og juice ut for å prøve å løse ukas kryssord. 
Deilig start på dagen!
 
Fin lørdag!
- Gina

mandag 10. august 2015

Forandring fryder

Jeg har lenge tenkt å gjøre noe med kjøpmannsdisken og bildelisten over. Jeg har ikke greid å sette fingeren på hva jeg ville forandre, men plutselig ble jeg kjempeinspirert og satte i gang.
Nå føler jeg denne delen av stua er mer "oss".





Et Norgesglass og ei gammel ølflaske har fått seg en omgang med svart lakk, noe som ga et spennende uttrykk. Jeg har i det siste falt mer og mer for den svart-hvite stilen, men jeg må allikevel kombinere den med andre stiler for at det skal bli det uttrykket jeg ønsker.






Jeg holder fremdeles på å bli kjent med mitt nye kamera,  noe som resulterer i litt skurrete bilder. 
Det blir litt prøving og feiling, og noen ganger ser jeg det tydeligere når bildene publiseres på bloggen.

Dette blir mitt bidrag i NIBs utfordring for august.

- Gina

torsdag 6. august 2015

Dessert vol. 2

Jeg har alltid tenkt at det å lage kake med flere lag og krem er altfor tidkrevende og vanskelig, men forrige helg fikk jeg det for meg at jeg måtte prøve. 








Det var slett ikke så vanskelig som jeg trodde, så dette blir det definitivt reprise på. 
Jeg lagde denne av to vanlige kaker og med to lag krem inni. 




NAM!

- Gina

tirsdag 4. august 2015

Dessert vol. 1.

På lørdag bestilte vi finvær og inviterte noen vennepar på grilling. 
Jeg liker jo veldig godt å stelle i stand litt ekstra, og som seg hør og bør fikk gjestene også servert dessert. Denne gangen ble det både kake og en sommerlig vri på tilslørte bondepiker. 






Sommerlig jordbærdessert 
Rekker til sju dessertglass  

1 ss smør
Ca. 8 Digestivekjeks
Kanel
4 ss vaniljekrem
Ca. 3 dl kremfløte
400 g jordbær
1 sitron
1 neve mynteblader
14 marengs
Friske jordbær til pynt. 

1. Smelt smør i ei panne og bland inn knust kjeks og et dryss kanel. La smøret og kanelen trekke inn i kjeksblandingen før den avkjøles. 
2. Bland jordbær, saften fra en sitron og mynteblader sammen. Bruk gjerne en blender eller smoothiemaskin, slik at det blir en jordbærsaus. 
3. Pisk krem av fløten og bland inn vaniljekremen. 
4. Del marengsen i små biter - bruk to marengs per glass.
5. Start med å fylle glassene lagvis med kjeksblanding, knust marengs, krem og jordbærsaus. 
Jeg la to lag med krem og jordbærsaus før jeg toppet desserten med friske jordbær. 




Dette er en dessert som helt sikkert blir like god ved å bruke bringebær. 

- Gina 


lørdag 1. august 2015

Utekjøkken

I går bestemte mannen seg  plutselig for at jeg skulle få utekjøkkenbenken jeg lenge har ønsket meg.
Jeg har vært flink til å ikke mase spørre om den i hele sommer, så gleden var stor da den plutselig var på plass. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har savnet den så veldig denne sommeren, for det har ikke akkurat vært noe særlig grillvær, men i kveld får vi gjester og da kommer den godt med.









Det blir godt å ha litt ekstra plass til å tilberede maten, og jeg har selvsagt allerede fylt opp benken med friske urter. Urtene holder seg også mye bedre da de står utendørs. 
Ettersom vi ikke har tak over benken er det ikke så mye som kan stå ute hele sommeren, og da syns jeg det er greit å bruke ølflasker og syltetøyglass som både vaser og lysestaker.








Jeg krysser fingrene for at været holder seg helt til i kveld og at det er varmt nok til at vi kan istte ute litt utover kvelden.

- Gina