søndag 31. januar 2016

Shades of blue

Enda flere blåtoner har kommet frem i den lysegrå sofaen, og helgebuketten blomstrer så fint. 



I morgen er det allerede februar, og jeg ønsker den hjertelig velkommen.


Fin søndag til deg!

- Gina

fredag 29. januar 2016

Den norske utgaven er klar

Tidligere denne uka fikk jeg beskjed om at den norske nettsiden til IKEA har fått en egen fane med "Inspirasjon". Her kan du nå lese om hjemmet vårt på norsk dersom du ønsker det. Det er de samme reportasjene som jeg tidligere har skrevet om, men de er nå altså oversatt til norsk. 




Foto: Adrian Briscoe
 
Foto: Adrian Briscoe

Klikk deg gjerne inn HER for mer inspirasjon. 

 God helg!

- Gina 
 

onsdag 27. januar 2016

Book nerd

Det er så deilig å kunne slenge seg på sofaen etter endt arbeidsdag med noe godt i skåla og ei ny bok som venter på å bli lest i...




Ønsker deg en fin onsdagskveld.

- Gina

lørdag 23. januar 2016

English breakfast

Lørdagsfrokosten; scones og te.
Helgekos på sitt beste.



Kjøkkenhåndkledet og tallerkenen har jeg laget selv.

Er det noen her som blogger fra Blogger.no? Jeg har veldig problemer med at bildene blir uklare når de lastes opp på bloggen. Jeg har hatt samme problem før, men husker ikke hvordan jeg løste problemet. Er det noen som har vært borti det samme, og har noen tips?

- Gina

tirsdag 19. januar 2016

New bed

Endelig fikk vi somlet oss til å kjøpe ny seng. 
Dette har lenge stått på både ønskeliste og to-do-listen, men det å kjøpe ny seng er etter min mening ikke noe man kjøper på impuls. Så det har tatt sin tid, men nå er den endelig på plass!


Etter at vi flyttet fra leilighet til hus har behovene blitt annerledes. Det som tidligere var oppbevaringsplass under senga, ble i huset kun en stor støvsamler og et evig irritasjonsmoment. Vi gikk dermed denne gangen for en kontinentalseng som rekker nesten helt til gulvet, og den er i tillegg mye bedre å sove i, da vi har kjøpt madrass for former seg etter kroppen. 

Vi endte også opp med å kjøpe et ordentlig trekk til de to underste madrassene, og nå står senga altså i stil til sofaen på stua oppe og jeg er kjempefornøyd.

zzzzz....
God natt.

- Gina 

mandag 18. januar 2016

Mandagskos

En liten forlengelse av helga med tekoppen, beina på bordet og et nytt magasin...


Mandager kan jo være allrighte de også.


- Gina

søndag 17. januar 2016

#ChristmasInstamoments

Litt sent å komme med det siste innlegget fra jula, men en liten oppsummering må jeg jo publisere.
Jeg vil allikevel påpake at jeg har kastet julen ut for lengst, men aldri fått avluttet ordentlig på bloggen!

1. Brente mandler. 2. Menyen fra nyttåraften. 3. Svibler er et must. 4. Herlige julegaver. 5. GOD JUL! 6. Egenproduserte merkelapper. 7. Kakao en julemorgen. 8. Kakao og siste rest av jula. 9. Myke fløtekarameller. 


Jeg planlegger nyte søndagen fra sofakroken med orgnsiering, lesing og nettshopping, før det bærer avgårde til middagsselskap. 

Fin søndag til deg!
- Gina 

fredag 15. januar 2016

Vinterstemning

Den siste uka har vinteren virkelig kommet for fullt. Snøen har lavet ned, og gradestokken har vist godt over 15 minusgarder hele uka. Deilig innevær med andre ord.




Blått dominerer sammen med hvitt enda, og de sist sviblene begynner å gjøre seg ferdige med blomstringen.


 God helg til deg som titter innom!
- Gina

onsdag 13. januar 2016

Rydd skapet

Månedens utfordring hos NiB-jentene er å vise hvordan man oppbevarer medisiner. 
Med en astma- og allergiker i hus, skal jeg være den første til å innrømme at hos oss ligger det medisiner både her og der for at de skal være lett tilgjengelige når de trengs. Men resten av medisinene, som hodepinetabletter, pyrisept o.l. har en fast plass på badet hvor alt er samlet. 



Tuber med salver, aloe vera og kule plasterbokser får stå fremme litt mer tilgjengelig slik at de også kan brukes som en del av interiøret. 



Nå som det snart blir familieforøkelse, må vi nok bli litt mer nøye med hvor vi oppbevarer både nesespray og astmamedisiner etterhvert, men foreløbig syns vi dette er en god løsning. 

Vil du se flere lekre og smarte løsninger for oppbevaring av medisiner, plaster og lignende? 
Ta en titt HER

- Gina

mandag 11. januar 2016

Lazy Sunday

Å sove til man selv våkner - ikke altfor tidlig, men heller ikke altfor sent - , spise en god frokost sammen med sin kjære og deretter pusle med noen små hobbyprosjekter er en herlig start på dagen. 

Når man i tillegg er så heldig at man har blitt invitert på søndagsmiddag, slik at man slipper å tenke på middag, blir søndagen komplett. Faktisk så komplett at jeg ikke rakk å stikke innom å dele søndagsfølelsen som jeg fanget i linsa.




 Håper du får en fin uke!

- Gina

lørdag 9. januar 2016

Kaffekopp søker sjokoladebit

En rolig lørdagsmorgen hos meg, før jeg turer ut for å gjøre ærend.
De som kjenner meg godt vet at jeg har fullstendig koppedilla, og jeg elsker at koppesamlingen har utvidet seg. Under juletreet kunne jeg finne denne skjønne koppen - den passer meg midt i blinken.
Enkel og hvit, men med en søt detalj!




Deilig sjokolade fra Nicolas Vahé er heller ikke å forakte - litt luksus en kald lørdag i januar må være lov!


 Ønsker deg en riktig fin lørdag!

- Gina

torsdag 7. januar 2016

Miniskappel

Jeg fikk litt garn til overs da jeg strikket genser til meg selv i høst, så jeg prøvde meg på en liten genser til mini. Den brune genseren strikket jeg etter en oppskrift jeg fant på bloggen hos Rachel, mens jeg gjorde noen justeringer på den blå, da jeg syns armene ble litt trange. Den blå genseren håper jeg også kan brukes når mini blir litt større, og er dermed litt større i størrelse.


Nå gjenstår det bare å se om de passer når den tid kommer. Jeg håper den blå vil passe også til høsten, og holde ham god og varm.


OPPSKRIFT PÅ BLÅ MINISKAPPEL


Utgangspunktet for denne genseren er den impulsstrikkede Skappelgenseren som Rachel har laget, men jeg har gjort noen små endringer.

Til denne genseren har jeg brukt Fairytale fra Du store alpakka, kombinert med Sandnes Mini alpakka. Du trenger to nøster av hver garntype.
Jeg brukte en 5 mm tykk rundpinne. 

Bakstykke:
Legg opp 40 masker og strikk to rett og to vrang til arbeidet måler ca. 4 cm. Deretter strikker du rettstrikk frem og tilbake til arbeidet måler ca. 30-35 cm. Fell av.

Forstykke:
Strikkes som bakstykke, men da du er 5-6 riller fra lengden på bakstykket begynnner du å felle til hals (dersom du ønsker at den skal være litt kortere foran enn bak, bør du begynne fellingen da det er igjen ca. 9-10 riller fra lengden på bakstykket - se den brune genseren).
Fell av de ti midterste maskene (strikk 15 masker - fell ti - strikk 15). Fortsett med rillestrikk på den ene siden, men fell av ei maske nær halsen (jeg hektet over ei maske og strikket deretter sammen de to neste) for hver runde. Gjenta i prosessen i fire runder. Strikk deretter ei rille, før du feller av.
Gjenta på den andre siden.

Armer:
Legg opp 24 masker og strikk to rett og to vrang til arbeidet måer ca. 4 cm. Strikk deretter tre riller.
Øk deretter med to masker på neste pinne. Det blir penest om du øker med ei maske i hver ende av arbeidet (etter maske nummer to, og før den siste masken på pinnen strikkes). Strikk deretter fire riller. Gjenta prosessen med å øke med to masker og strikke fire riller til armene har ønsket lengde. Fell deretter av.
Jeg gjentok prosessen med å øke med antall masker og strikke fire riller, fem ganger, før jeg avsluttet med  strikke åtte riller i stedet for fire før jeg felte av.

Sy i sammen alle delene, og vips så har du en myk og god genser. 

 
Lykke til!

- Gina

søndag 3. januar 2016

Panna cotta med en vri

Årets siste middagsselskap ble avsluttet med en herlig dessert; panna cotta med sjokolademousse, toppet med espressosirup.


Oppskriften på panna cotta fant jeg på matprat, mens sjokolademoussen kjøper jeg ferdig i pose og pisker sammen. Årsaken til at jeg ikke lager den fra bunnen er fordi mannen er allergisk mot egg, og det er veldig mye egg i hjemmelaget sjokolademousse.

Lag panna cotta og la den stå avkjølt over natten. Dagen etter lager du sjokolademousse som du legger over panna cottaen. Ta en spiseskje og hell over espressosirup, og sett desserten til avkjøling i minst tre timer før servering. Til pynt brukte jeg hvit sjokolade, som jeg smeltet i vannbad før jeg helte den over i en brødpose. Jeg klippet et lite hull i posen og lagde sjokolademønster på et bakepapir. Da sjokoladen var avkjølt kunne den enkelt fjernes fra bakepapiret og plasseres på desserten.

Espressosirup

2 dl vann
3 ss sukker
2 ss pulverkaffe
2 dråper vaniljeessens
3-4 ruter kokesjokolade
1 plate gelatin

1. Legg gelatinplaten i kaldt vann.
2. Kok opp vann med sukker og ta bort gryta fra plata før du tilsetter pulverkaffe.
3. Tilsett deretter vaniljeessens, kokesjokolade og gelatinplaten (klem ut vannet fra denne).


Denne desserten tar det litt tid å lage ettersom både panna cotta og sjokolademousse krever lang avkjølingstid, men er absolutt verdt tiden det tar å lage den.

- Gina 

fredag 1. januar 2016

Godt nyttår

Vi har akkurat begynt på et nytt år, og det er mange nye spennende ting som venter oss. 
Vi feiret nyttårsaften sammen med gode venner og god mat, og hadde en helt fantastisk aften.







Bordpynten var enkel med kongler, svibler og julekuler som var strødd utover.
Ei venninne av meg lagde mange fine papirstjerner til meg denne julen, og de fikk også pryde bordet. Jeg lagde også menyer som lå på hver kuvert som en liten ekstra detalj.


 Håper du fikk en fin start på 2016, og at du er klar til å ta fatt på det nye året. 

- Gina